Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2011 21:32 - Фабрикуване на новини
Автор: ntdbulgarian Категория: Новини   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
1



Вестникът Chongqing Daily публикува наскоро статия, която цитира много известни експерти, подкрепящи движението „Пей комунистически песни и се бори срещу беззаконието". Но един от цитираните в статията експерти каза, че неговите думи са били фабрикувани от вестника и че никога не е подкрепял това движение, както и че е против пеенето на комунистически песни. През 2010г. Chongqing Daily го е цитирал лъжливо три пъти.

-------------------
Chongqing Daily публикува на 3 февруари статия под заглавие „Известни експерти говорят благосклонно за Чонгчинг". В нея се казва, че много експерти възхваляват движението, „Пей комунистически песни", инициирано миналата година от секретаря на Китайската комунистическа партия (ККП), Бо Шилай.

Научният работник, Уу Зуолай, от пекинския Институт за китайска култура и изкуство, беше цитиран да казва: „Комунистическите песни са неизчерпаем източник на духовна храна". Уу опроверга статията на микроблог в Sina.com, пишейки: „Заявявам официално, че не съм казвал такива неща. Това е лъжа. Призовавам градското бюро за пропаганда да провери. Медии в Чонгчинг, вие не може да фабрикувате такива безочливи лъжи!"

В интервю за Дойче Веле, Уу каза, че Chongqing Daily го е цитирал неправилно три пъти. Преди той се е притеснявал, че едно стриктно разследване ще злепостави този репортер. Но след като е бил цитиран неправилно отново и отново, и без неговото одобрение, Уу е бил принуден да публикува на микроблога истината.

Освен това Уу каза, че той не харесва комунистически песни, тъй като те му навяват болезнени спомени от детството. Той заяви: „Chongqing Daily използва образовани хора, за да насърчава официално движението. Те вършат измами".

Според Уу Баоджанг, бивш директор на китайския отдел в Radio France Internationalе, измамите в комунистическите медии не са нищо ново. Той смята, че жертви като Уу Зуолай, трябва да предприемат съдебни мерки.

„Уу трябва да съди вестника за клевета и фабрикуване на новини", каза той, допълвайки, че пеенето на комунистически песни е като вземането на опиум -- последствията са невероятни.

„Комунистическите песни са базирани на престъпленията на ККП" -- поясни Уу Баоджанг -- „Слушането на такива неща е като вземането на наркотик. Смятам, че в днешното китайско общество има много песни. Защо трябва човек да пее комунистически песни? Това означава, че те нямат други начини".

Базираният в Канада бивш репортер, Джянг Уейпинг, е работил за хонконгския вестник, Wen Wei Po, в Далиян. Той е разследвал Бо Шилай дълго време и според него кампанията на Бо се „бори срещу беззаконието" като използва много лъжливи случаи. Целта на кампанията е да се отстрани конкуренцията на Бо...




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ntdbulgarian
Категория: Новини
Прочетен: 145052
Постинги: 238
Коментари: 0
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031